ALDE Service Center

Wij zijn officieel ALDE service center voor Nederland

Door onze reeds jarenlange ervaring met de ALDE verwarming in “Phoenix” motorhomes kan u bij ons terecht voor al uw vragen betreffende ALDE.

Een ALDE verwarming is een verwarming die werkt zoals een verwarming in de meeste woningen. Verwarmen gebeurt op gas of d.m.v. elektrische verwarmingselementen. Deze verwarmingsbron verwarmt het water dat in de leidingen circuleert met behulp van een pomp. Het water is eigenlijk een glycol vloeistof.

Afhankelijk van welk soort glyol u gebruikt adviseren wij u om deze vloeistof jaarlijks of om de maximaal 5 jaarlijks te verversen.

Tevens is het noodzakelijk dat u regelmatig het vloeistofniveau controleert en indien nodig bijvult! Dit om te vermijden dat er luchtbellen in het systeem gaan nestelen en uw verwarming niet meer optimaal werkt.

De ALDE Premium Antifreece kan men in verpakkingen van 1L of 4L bij ons bestellen.

Het grote voordeel van een ALDE verwarming is dat het een gezellige warmte geeft. Niet een droge lucht zoals bij de meeste verwarmingen. Het grote voordeel is dan ook bij de grotere motorhomes dat er een constante temperatuur heerst in de motorhome.

Indien u vragen moest hebben over ALDE verwarmingssystemen of hebt u problemen met uw ALDE verwarming neem dan gerust contact op met ons.
Als een ALDE verwarming geïnstalleerd is volgens de voorschriften van de producent kan men 100% geniet hebben van deze verwarming!

Verzorging en onderhoud van uw ALDE:
Controleer regelmatig het vloeistofniveau van het verwarmingssysteem in het expansievat. Het verwarmingssysteem moet gevuld zijn met een vloeistofmengsel dat bestaat uit water en glycol.Gebruik volledig gemengde glycol van hoge kwaliteit bedoeld voor verwarmingssystemen van aluminium. Bij gebruik van geconcentreerde glycol moet het mengsel bestaande uit 60% gedistilleerd water of water zonder zout en 40% glycol.

Het glycolmengsel moet om het jaar ververst worden, omdat eigenschappen zoals bijv. corrosiebescherming slechter worden. Doet men dit niet dan krijgt men na verloop van tijd corrosievorming in de leidingen met zeer onaangename gevolgen. In het slechtste geval is de corrosie zo erg dat men lekken krijgt aan de leidingen. Wat ook zéér belangrijk is dat men geen verschillende soorten glycol gaat mengen. Dit kan leiden tot het vormen van vlokken in de leidingen. Hierdoor kunnen deze verstopt raken en een blokkade vormen. Hierdoor wordt het water niet meer rondgepompt en werkt de verwarming niet meer. Een gevolg hiervan is dat de keteltemperatuur te hoog oploopt zodat deze in veiligheid gaat.

Door ALDE Premium Antifreece G13 te gebruiken kunt u deze verversingsinterval verlengen tot max. 5 jaar!!!

Voor meer vragen neem gerust contact op met ons. Hebt u problemen met uw ALDE bent u steeds van harte welkom. Door onze jarenlange ervaring met ALDE helpen wij u graag verder. Tevens hebben wij van de 3000, 3010 en 3020 de meeste onderdelen in stock liggen zodat we u snel en efficient verder kunnen helpen.